Portret parapsihologic

Tudor Gheorghe s-a nascut la 1 august 1945, in satul Podari, de langa „capitala” Olteniei – Craiova. Nici nu se putea ca acest formidabil poet-cantaret-actor sa se nasca in alta zodie decat zodia puternicului Leu, sub dominatia celui mai stralucitor intre astrii – Soarele, cu o energie pozitiva, Masculina, pe care, ca semn Fix, o stabilizeaza pentru a face ce stie el mai bine, pentru a creea. A avut o copilarie grea, lipsit fiind de grija paterna datorita vremurilor; dar cum sextilul Soarelui cu Marte il arata ca fiind o persoana energica, hotarata si curajoasa, cu incredere in sine, care poate depasi orice dificultate prin puterea vointei, a reusit sa termine liceul in Craiova, apoi sa urmeze Institutul de Teatru din Bucuresti. Constient de scopurile sale si puternic, calitati harazite de conjunctia Soare-Pluton, va fi la absolvire in 1966, la 21 de ani, actor la Teatrul National Craiova, unul dintre cei mai tineri actori ai tarii la vremea aceea. Cu Soarele si Saturn in casa X, este predestinat succesului in cariera, succes care nu intarzie sa apara, deoarece este riguros, serios, metodic si perseverent; viata profesionala este pentru el cea mai importanta. Roluri mai mici sau mai mari, in comedie sau drama, urmeaza unele dupa altele. Dar, undeva, acolo, se afla un „ce” nestiut, talentul lui si dragostea pentru poezia romaneasca; la numai trei ani de la venirea sa ca actor, Tudor Gheorghe are primul sau recital, intitulat „Menestrel la curtile dorului”, in 1969, care il arata ca pe un intelectual care se exprima cu originalitate, cu vivacitate si ingeniozitate, plin de spirit novator, asa cum l-a menit Uranus in Gemeni, in casa IX. Acest recital este urmat dupa doi ani de cel de al doilea, predestinat de astre, de sextilul Luna-Saturn, sa fie perseverent si serios in tot ce face, sa aiba simtul datoriei si al respectului de sine.

Tudor Gheorghe (culoarea aura: verde deschis, coeficient bioenergetic 9,5 – valoare energetica pozitiva) ne incanta si ne descanta sufletele; casa X in Rac ii dezvaluie placerea contactului cu multimile, cu publicul, iar succesul sau vine gratie acelui simt al datoriei fata de noi, de inaintasii nostri si de tot ce inseamna roman. Pana in anul 1996, el ne va da 22 de spectacole de muzica si poezie, unul mai incantator decat celalalt, iar din 1999 incepe seria „Anotimpurile poeziei romanesti”, in colaborare cu dirijorul Marius Hristescu, exact cum prevedea Jupiter in Fecioara ca va fi: cu diplomatie, pragmatism si spirit de colaborare. Au fost si au mai urmat ani de munca asidua, laboratorul sau fiind poezia si muzica romaneasca, dar nativul cu casa IX in Gemeni, evolueaza mereu in sens pozitiv. Nativul a urmat predestinarile astrelor si in ceea ce priveste viata personala; Venus in Gemeni i-a prezis un cuplu format in tinerete si casa VII in Berbec, o casatorie din dragoste la prima vedere. Poate asa a fost, poate nu, dar nativul s-a casatorit cu actrita Georgeta Loch inca de acum peste 40 de ani in urma si au impreuna un fiu – Adrian. Luna in Taur ii da siguranta, aspiratie catre o viata afectiva senina, stabila, iar Neptun in Balanta – tandrete in cuplu si intelegere. Casa II in Scorpion arata ca nativul va cunoaste succesul financiar, dezgropand comorile limbii romane din colbul vremii. Tudor Gheorghe continua sa ne incante inimile si probabil ca o va mai face mult timp, caci astrele, spun ca, dupa ce va munci o viata, va dori sa se retraga in liniste si pace (casa IV in Capricorn) si va avea o batranete lunga si fericita (casa VIII in Taur); probabil va scrie atunci poezie, care-i prisoseste in simtire, cum de fapt isi si doreste. O singura umbra: casa VI in Pesti si Neptun in Balanta, vorbesc despre o anumita sensibilitate a rinichilor. Dar cine sa se mai gandeasca la asta, cand este vorba despre cel care a fost si va ramane unicul „Menestrel la curtile dorului”.
„Cobzarul generatiilor din era calculatoarelor” – cum s-a auto-denumit intr-un interviu, este, in zodiacul chinezesc, nascut in Anul Cocosului de Metal, unde elementul Metal ii da fermitate, hotarare si ambitie, iar zodia il face sincer, deschis, bine intentionat, demn si foarte mandru; poate fi de multe ori neinteles de semeni; in societate este spiritual, vioi, vesel si stralucitor, iar cine il cunoaste indeaproape stie sigur ca asa este. In zodiacul arboricol este Plop, cu o inteligenta mereu vie, cu mult bun-simt, care-si conduce drumul prin viata plin de gratie si calm, caci nu-si exteriorizeaza niciodata grijile ce-l framanta. Tot ce-i trebuie este un anturaj potrivit, cativa prieteni buni, alternate din cand in cand cu stari de singuratate. Nascut in ziua 1 a lui august, este condus de Soare si de numarul 1, ceea ce determina intensitate, energie creatoare si foc. Prima carte a Tarotului este Magicianul, care simbolizeaza intelectul, comunicarea, informarea si magia. Magicianul cunoaste natura ciclica si eterna a vietii, Tudor Gheorghe o si canta, ca un Magician al muzicii si poeziei romanesti.

Schita karmica

În horoscopul nativului nu apare nicio planetă retrogradă, ceea ce arată că avem de-a face cu o persoană modestă, prudentă, cu unele dificultăţi în a înfrunta problemele reale ale existenţei, care în prezent are totuşi o viaţă relativ liniştită. Lilith în Balanţă arată rafinament în exprimarea sentimentelor, manifestări poetice, artistice şi estetice, care pot avea percepţii subtile extrem de puternice.
La nivel karmic există un puternic conflict, legat de experienţe de privaţiune emoţională din vieţi anterioare, aspect care îl urmăreşte şi în viaţa prezentă; cu tatăl întemniţat, Saturn în Rac arată frustrarea în plan afectiv din copilăria actualei vieţi. Există posibilitatea ca în vieţile trecute să-şi fi reprimat emoţiile, sau să-i fi fost reprimate puternic; în această viaţă nativul ne dăruieşte emoţiile sale prin cântec, iar cântecul este karma sa.


Radu Botez – parapsiholog – Editor online
Co-autor a Editei de colectie: “Intre psihologie si parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro